Dickvanveen
Toekomstig fietsviaduct A4 t.b.v. snelfietsroute Delft - Rotterdam

Ackerdijkse Polder, ten zuiden van Delft

Toekomstig fietsviaduct A4 t.b.v. snelfietsroute Delft - Rotterdam

Herinrichting Plein Beneden Molendijk

Oud-Beijerland

Herinrichting Plein Beneden Molendijk

transformatie Middenweg Zuid tot fietsstraat

Heerhugowaard

transformatie Middenweg Zuid tot fietsstraat

Lange Vijverberg, een groene stedelijke boulevard

Den Haag

Lange Vijverberg, een groene stedelijke boulevard

Dick van Veen

Over Mij

Dick is een senior verkeerskundige en ontwerper openbare ruimte met ruim 15 jaar ervaring. Hij is gespecialiseerd in het verbinden van ruimte en verkeer. Hierbij staat bij hem niet de auto, of het verkeer, maar juist altijd de mens voorop. Ontwerpen draait voor hem allemaal om de ontmoeting. Het gaat om de relatie tussen de bewoner en zijn leefomgeving, tussen passant en buurtbewoner, tussen voetganger en fietser, tussen fietser en automobilist. Sociale interacties vragen een ontwerp wat bestaat uit een herkenbaar, aantrekkelijk palet aan beelden en vormen. Ontwerp is geen technocratische blauwdruk. Ontwerprichtlijnen zijn een startpunt, geen eindstation.

Met zijn integrale kijk, enthousiasme, creativiteit en out-of-the box denken is hij een sturende kracht bij complexe vraagstukken in de openbare ruimte. Dick heeft een uitgebreid portfolio met studies en gerealiseerde projecten door heel Nederland, over de grens en in Noord-Amerika. Dankzij deze uitgebreide internationale ervaring kijkt Dick met een fris perspectief naar wat we hier in Nederland in handen hebben. Dick heeft veel ervaring met het spreken en presenteren op podia en conferenties.

Benieuwd naar een greep uit de projecten van Dick? Klik hier.

Blog

Online cursus 'Hoe ontwerp ik een woonerf'

29-10-2021 | 10:40

2 miljoen van de 9 miljoen woningen in Nederland staan in een woonerf. Bijna onder dat we het weten maakt deze bijzondere leefomgeving een heel belangrijk deel uit van onze Nederlandse steden. Lees verder

Digitale bewonersparticipatie bij ruimtelijk ontwerp.

01-02-2021 | 11:30

Het ontwerpen van straten en openbare ruimten, dat doen we natuurlijk al jaren participatief, samen met belanghebbenden zoals bewoners, ondernemers en belangenpartijen. De tijd waarin een ontwerp op het gemeentehuis gemaakt werd en bij de inspraak pas werd voorgelegd ligt gelukkig ver achter ons. Lees verder

Werkwijze

Werkwijze

Dickvanveen biedt ondersteuning in verkeersontwerp en ontwerp van de openbare ruimte. Dick is creatief en betrokken vanaf de eerste planfasen, vanaf het opstellen van conceptuele ideeën en principes tot het uitwerken van ontwerptekeningen in schets- en voorlopig ontwerpfasen. Ook deelt Dick graag zijn kennis in een integraal, workshopverband, via presentaties of in seminars.

Dick gelooft sterk in de waarde van een netwerkorganisatie. Daarom werkt hij bij voorkeur voor ieder project in netwerkverband samen met de juiste partners; samen ontwerpen ze straten, pleinen, parken, fietspaden, woonerven en voetgangersgebieden. Met als doel, om stapje voor stapje de leefbare, inclusieve, gezonde en menselijke leefomgeving te versterken.

Projecten

East Covell Corridor studie en ontwerp

City of Davis, Califoria, VS East Covell Corridor studie en ontwerp

Lange Vijverberg

Den Haag Lange Vijverberg

Bierkade / Scheepmakershaven

Oud-Beijerland Bierkade / Scheepmakershaven

Contact

Dickvanveen Verkeer Ontwerp Openbare Ruimte
Van Beethovenlaan 35
3741 HX Baarn

Tel: 06-41 96 88 97
E-mail: info@dickvanveen.nl

Dick van Veen